I veckan har vi  börjat läsa Stora boken om sandvargen. Vi blev då även introducerade för Sia spåkvinna som hjälper oss att förutspå vad texten kommer att handla om. Vi tittade, med Sias hjälp, på bilden på framsidan av boken och sen även på titeln för att se vilka tankar vi fick. Det var spännande att höra elevernas hypoteser kring boken.

 

image (26)

 

Efter vi hade läst var det dags att dela upp oss i två grupper. Ena gruppen fick måla egna Sandvargar med både sand som guldglitter på, då vi i första kapitlet fick veta att Sandvargens kropp ”glittrade som guld i solen”.

 

I första kapitlet fick vi även veta att Sandvargen vet allting, ”allting i alla världar, och alla svar på alla frågor”. Eleverna fick därför skriva och berätta  på datorn om allt som vi vet. Här ser ni några av texterna som nu hänger i klassrummet.